Skip to main content

Sådan kommer du i gang med kajak!

Den bedste måde er at tage et begynderkursus. I Danmark kalder vi det IPP2. Vi starter med at finde en kajak der passer til dig, så du sidder godt. Den skal indstilles rigtigt så du bruger din krop på den rigtige måde, når du skal lære at ro. De første par timer drejer sig om at vænne sig til kajakken, pagajen og det forskellige udstyr du skal bruge undervejs. I den indledende fase lærer du også at vænne dig til at kravle ind og ud af kajakken på lavt vand. Herefter går det løs med at lære at paddle fremad og dreje. Der er stort fokus på, at du lærer den rigtige teknik.  Med tiden vil  især i dine ryg- og mavemuskler blive trænet op, og når du mestrer en god teknik, vil du kunne nyde dine ture i kajak des mere.

Dette begynderkursus, afholdes i Hasle Havn, og i havnens nærmeste omgivelser. Du kommer i gang med dit liv som kajakroer. Undervisningen tager sigte på, at du lærer at ro på egen hånd i stille vejr langs kysten på Bornholm. Du kommer til at opleve sandstrand, klippekyst og havnemiljøet fra vandsiden. Sammen med andre begyndere i kajak lærer du at planlægge og færdes trygt i en kajak i sommerhalvåret langs danske kyster. Træningen er intensiv i 2 eller 3 dage. Vores hold er små, højest 6 personer og deres tages meget store individuelle hensyn til alle kursister. Du bliver nænsomt vænnet til at sidde i kajakken, og gradvis udvikles dine færdigheder.

Niveauet IPP2 dækker grundlæggende færdigheder i havkajak på fladt vand. Fokus er lagt på kontrol og manøvrering af kajakken. På dette niveau lægges der vægt på sikkerhed, og der trænes teknikker til at tage vare på sig selv og andre, f.eks ved hjælp af redninger, alene eller sammen. Niveauet fungerer som ”frigivelseskrav” i kajakklub-sammenhæng. Det betyder, at du med dette kursus og et tilhørende certifikat kan melde dig ind i en kajakklub. Kom og få 2 eller 3 uforglemmelige dage i trygge rammer, og lær alle de basale ting du skal bruge for at komme i gang som kajakroer.

DKK 2.495,00 inkluderer undervisning, leje af kajak, pagaj, skørt, svømmevest og våddragt.

Udstedelse af IPP2 certifikat fra Dansk Kano og Kajakforbund koster yderligere DKK 275,00

Kursus gennemføres ved mindst 4 og maksimalt 8 tilmeldte

Sæson 2022 -begynderkurser

Vi har 2-dages og 3-dages begynderkurser hele sæsonen. Du kan vælge hverdage og weekender. Kontakt os hvis du ikke finder det du har brug for her. Vi opretter løbende flere kursusdage.

Nyhedsbrev